Toplu Muhasebe Entegrasyonu
Toplu Entegrasyon
Adım 1: Muhasebe > Muhasebe Entegrasyonu > … (Muhasebeleştirme) ekranına gidilir.
Adım 2: Entegrasyon Merkezi tabından ilgili tarih aralığı girilerek toplu entegrasyon yapılabilir. Belirlenen tarih aralığındaki fişler entegre olurken kayıtlı tüm fişler için kontrol yapılır. Tarih aralığı dışındaki fişler içinde entegrasyon gereken fişleri uyarı olarak verir. (NOT: Silinen evrakların entegrasyondan silinmesi için toplu entegrasyon çalıştırılması zorunludur. )
Adım 3: Muhasebeleştirme ekranında Entegrasyon Statüsü tabından da entegrasyon gereken fiş kontrolleri yapılabilir. Bu ekran üzerinde ilgili fişler seçilerek de toplu entegrasyon yapılabilir.
Adım 3.1: ‘Kriterler’ seçeneğinden firma hangi işlemlerini yapıyorsa onlar seçilir. (Genelde stok işlemleri ile ilgili belgeler, ithalat işlem fişleri, personel bordroları seçilmiyor.) Daha sonrasında entegrasyon statülerinden A, Y, Z seçilir ve listele butonuna tıklanır.
Resim 1
Resim 2
Adım 3.2: Listelendikten sonra belge tarihi sağ tıklanıp sıralanarak istenilen tarih aralığını bulunur.
Adım 3.2.1: (Biz Mart ayı için bakıyoruz) Eğer istenilen tarih aralığı yoksa entegre edilmiş demektir ve
işleme devam edilir.
Adım 3.2.2: Eğer istenilen tarih aralığı varsa ve Entegrasyon Statüsü Açıklamasında ‘Entegrasyon Gerekiyor’ açıklaması yazılıysa entegre edilmesi gerekir. Bunun için de; ilgili satır ve ya satırlar seçilir ve seçilenleri entegre et butonuna tıklanır.
Adım 2.3: Entegre edildi onay sayfası çıkıyorsa işlem tamamlanmıştır.
NOT: Silinen evrakların entegrasyondan silinmesi için toplu entegrasyon çalıştırılması zorunludur.